Stichting ZWiC bij RTV Utrecht

logortvutrecht

Initiatiefnemer van Stichting ZWiC, Marijn Houwert, was te gast bij RTV Utrecht om te vertellen over Stichting ZWiC en haar doel om zo veel mogelijk getroffen zorgverleners te bereiken. 

" Twee chirurgen van het UMC Utrecht verzamelden in korte tijd miljoenen voor zorgverleners die zelf zijn getroffen door het coronavirus. Marijn Houwert en Sander Muijs bespraken de situatie van sommige collega's en besloten dat er iets moest gebeuren. Binnen een aantal weken zetten ze een stichting op: Zorg na Werk in Coronazorg. Tot hun grote verbazing stroomde de donaties binnen. De artsen hadden nooit verwacht dat de actie zó succesvol zou zijn.

Houwert denkt dat het noodfonds een tweede golf aan kan, de stichting heeft nog genoeg middelen om collega's te helpen. De focus van de twee chirurgen ligt nu vooral op de bekendheid van de stichting onder zorgverleners. Ze willen de vindbaarheid vergroten en zo iedereen bereiken die eventueel hulp nodig heeft."

Het hele interview is hier te vinden. 

Kent u zorgverleners die als gevolg van werk in de coronazorg op een IC opgenomen zijn geweest of zijn komen te overlijden? Vertel hen over Stichting ZWiC, we zijn er juist voor hen.